Όρια συνταξιοδότησης: Νέα πληροφορία από τον εκπρόσωπο Τύπου του e-ΕΦΚΑ για την αναπροσαρμογή-Τι είπε για τις αιτήσεις

Μια νέα πληροφορία αναφορικά με την αναπροσαρμογή των ορίων συνταξιοδότησης αποκάλυψε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης μιλώντας στην τηλεοπτική της ΕΡΤ”Νewsroom”.

«Eάν και έχουμε μια τριετία μπροστά μας, θεωρώ ότι στην εξίσωση θα συμπεριληφθεί το γεγονός ότι έχουμε ήδη από τα υψηλότερα όρια συνταξιοδότησης στην Ευρώπη ( τα 62 έτη και τα 67 έτη, εκτός από κάποιες ειδικές διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι κάτω των 62) » σημείωσε ο κ. Τσούνης. Και υπενθύμισε πως τα όρια συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι νομοθετημένα και πως ανακαθορίζονται να επανεξετάζονται κάθε 3 χρόνια σε σχέση με το προσδόκιμο επιβίωσης τα 65 έτη, όχι με το προσδόκιμο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι θα επανεξεταστούν το 2027 συμπλήρωσε.

Συνταξιοδότηση: Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων

Επίσης εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης. «Από τον Ιανουάριο του 2024 έχουμε 70.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και υπολογίζουμε πως έως το τέλος του έτους θα φτάσουμε τις 210.000 αιτήσεις» είπε και πρόσθεσε πως «δεν είναι ρεκόρ. Ρεκόρ είχαμε το 2021 με 212.000 και το 2022 με 211.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Την προηγούμενη χρονιά (2023) είχαμε λιγότερες περίπου 190.000 αιτήθηκαν να βγουν σε σύνταξη».

Και εκτίμησε πως ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης αυξάνεται επειδή:

  • η γενιά των «Βaby Βoomers», όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί το 1946 έως το 1964, που είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά στον πλανήτη, σιγά – σιγά συνταξιοδοτείται, που δικαιολογεί τους αυξημένους αριθμούς αιτήσεων συνταξιοδότησης.
  • Οι οικονομικοί παράγοντες
  • Τα κίνητρα που δίνουν οι δυτικές κυβερνήσεις επανένταξης, συμπερίληψης των συνταξιούχων στην αγορά εργασίας.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα