Οργή “Μακεδονομάχων” για Μητσοτάκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε εθνικιστικούς κύκλους για την αλλαγή στάσης της ΝΔ όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στην Κατερίνη οι “Ελεύθεροι Μακεδονομάχοι” προχώρησαν σε αφισοκόλληση σε όλη την πόλη, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιδράσει στην συμφωνία, σύμφωνα με όσα υποστήριζε προεκλογικά.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, οι αντιδράσεις από ομάδες που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών, πιθανώς να πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών της ΝΔ.

Έτσι, το κέντρο της Κατερίνης γέμισε με αφίσες που απεικονίζουν τον πρωθυπουργό με τον παππού του, οπλαρχηγό εθελοντικού κρητικού σώματος, ο οποίος πολέμησε στη Μακεδονία το 1912.

“Μητσοτάκη, ο παππούς σου πολέμησε για τη Μακεδονία, Εσύ τι θα κάνεις; Θα σεβαστείς την προδοσία της;” αναγράφεται στις αφίσες.

Σημειώνεται πως γαλάζιοι πολιτικοί που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετεκλογικά και από την υπουργική θέση, εμφανίζονται να την στηρίζουν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών, Αχιλλέας Καραμανλής, δήλωσε πως η ΝΔ δεν σήκωσε τους τόνους για το μακεδονικό.

Ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε σε συνέδριο του Economist ότι η Συμφωνία, την οποία είχε καταγγείλει ως “άθλια” στο παρελθόν, έχει μέλλον κι έγινε για καλό σκοπό.

Τέλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας από το ίδιο βήμα, είπε πως η Συμφωνία επιλύει πολλά ζητήματα.

Σχετικά Νέα