

Η Τουρκία καταδίκασε το ψήφισμα του κοινοβουλίου της Συρίας, το οποίο αναγνωρίζει ως “γενοκτονία” τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από το 1915 έως το 1917, με φόντο τις ζωηρές εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, έπειτα από φονικές συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία.
“Πρόκειται για μια ενέργεια υποκρισίας εκ μέρους ενός καθεστώτος, το οποίο εδώ και χρόνια διέπραξε όλων των ειδών της σφαγές εναντίον του λαού του (…) προκαλώντας τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και το οποίο είναι γνωστό για την προσφυγή του στα χημικά όπλα” επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τη Δαμασκό ότι προκάλεσε μια “ανθρωπιστική τραγωδία (…) στα σύνορά μας” και καταγγέλλει “τις αβάσιμες κατηγορίες που διατυπώνει ένα δεσποτικό καθεστώς, το οποίο έχει χάσει τη νομιμότητά του”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.