

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συνομιλίες στη Βιέννη με εκπροσώπους του OPEC εν μέσω εκκλήσεων να αυξήσει την παραγωγή του, καθώς η ΕΕ εξετάζει πιθανές κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο. Ο OPEC από τη μεριά του ανέφερε ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα από τα χειρότερα σοκ στον εφοδιασμό πετρελαίου και θα ήταν αδύνατο να αντικατασταθούν αυτοί οι όγκοι.
«Θα μπορούσαμε να δούμε απώλεια άνω των 7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των τρεχουσών και μελλοντικών κυρώσεων ή άλλων ενεργειών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του OPEC Μοχάμαντ Μπαρκίντο, σύμφωνα με το Reuters.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προοπτικές ζήτησης, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί μια απώλεια σε όγκους αυτού του μεγέθους», προσέθεσε ο ίδιος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε την έκκληση της στη συνάντηση προς τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να εξετάσουν εάν μπορούν να αυξήσουν τις παραδόσεις για να βοηθήσουν στη μείωση των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ τόνισαν επίσης ότι ο OPEC έχει ευθύνη να εξασφαλίσει ισορροπημένες αγορές πετρελαίου, είπε ο αξιωματούχος.
Ο OPEC αντιστάθηκε στις εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας να αντλήσουν περισσότερο αργό για να μειώσουν τις τιμές, οι οποίες έφθασαν σε υψηλό 14 ετών τον περασμένο μήνα, αφότου η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.
Ουγγαρία: Ο Μαγυάρος που απειλεί τον Όρμπαν
Ο πρώην υποστηρικτής και πλέον αντίπαλος του Βίκτορ Όρμπαν, Πέτερ Μάγκιαρ, είναι σήμερα ο.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.
Reuters: Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν τους επόμενους μήνες,.