Ονδούρα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τη σύγκρουση δύο λεωφορείων

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο λεωφορείων σε επαρχιακό δρόμο της βορειοδυτικής Ονδούρας.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 15 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ δύο τραυματίες κατέληξαν μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων από συγγενείς που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Η σύγκρουση των δύο λεωφορείων σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε ορεινό δρόμο μεταξύ των πόλεων Σάντα Ρόσα ντε Κοπάν και Γκράσιας, περίπου 220 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.

Σύμφωνα με τον πυραγό Ορεγιάνα που μίλησε στο AFP, ένα από τα δύο λεωφορεία επέστρεφε άδειο από τα σύνορα όπου είχε αποβιβάσει μετανάστες, ενώ το δεύτερο ταξίδευε γεμάτο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες από χώρες της Νότιας Αμερικής διασχίζουν την Ονδούρα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα