Ονδούρα: Ο πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, υποβάλλεται σε θεραπεία και θα ασκεί για ένα διάστημα τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως και μέσω συνεργατών του.

“Ως πρόεδρος της χώρας και ως υπεύθυνος πολίτης, θέλω να ενημερώσω ότι το Σαββατοκύριακο άρχισα να αισθάνομαι κάποια αδιαθεσία και σήμερα διαγνώστηκε ότι έχω προσβληθεί” από τον SARS-CoV-2, είπε ο Ερνάντες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

Οι γιατροί “συνιστούν ξεκούραση, αλλά θα συνεχίσω να εργάζομαι από απόσταση και μέσω των συνεργατών μου”, συνέχισε ο πρόεδρος. Διευκρίνισε πως έχει ήπια συμπτώματα, έχει αρχίσει να υποβάλλεται σε θεραπεία και αισθάνεται καλύτερα.

Είπε επίσης πως έχουν μολυνθεί η σύζυγός του και δύο άμεσοι συνεργάτες του, ότι παρουσιάζουν συμπτώματα και οι τρεις τους υποβάλλονται σε θεραπεία.

Στην Ονδούρα οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για 330 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 9.656 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα