

Η πρόεδρος της Ονδούρας, η Σιομάρα Κάστρο, επέβαλε χθες Κυριακή απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη Τσολόμα (βόρεια), όπου την προηγουμένη σφαγιάστηκαν 11 άνθρωποι από πληρωμένους δολοφόνους που προσέλαβαν διακινητές ναρκωτικών.
Από χθες Κυριακή επιβλήθηκε «ειδική απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Τσολόμα από τις 21:00 ως τις 04:00», ανέφερε η πρόεδρος μέσω Twitter.
Η απόφαση ανακοινώνεται αφού ένδεκα άνθρωποι έγιναν κόσκινο από τις σφαίρες σε αίθουσα μπιλιάρδου στην πόλη των σχεδόν 300.000 κατοίκων, κοντά στην Σαν Πέδρο Σούλα, βιομηχανικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της χώρας της κεντρικής Αμερικής.
Επιβλήθηκαν μέτρα στην Τσολόμα και στη Σαν Πέδρο Σούλα προκειμένου οι αρχές «να εγγυηθούν την ασφάλεια μετά τη βάρβαρη και ανελέητη τρομοκρατική επίθεση (…) από πληρωμένους δολοφόνους» που έδρασαν για λογαριασμό «διακινητών ναρκωτικών που δρουν ατιμώρητα στον διάδρομο των ναρκωτικών στην κοιλάδα Σούλα», πρόσθεσε η κυρία Κάστρο.
«Δέκα άνδρες και μια γυναίκα» δολοφονήθηκαν, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μιγκέλ Μαρτίνες.
Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες των πτωμάτων των θυμάτων που κείτονται σε λίμνες αίματος στο πάτωμα αίθουσας μπιλιάρδου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι εφοδιασμένοι με αυτόματα όπλα μπήκαν στον χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή γενεθλίων και άνοιξαν πυρ.
Η σφαγή διαπράχθηκε πέντε ημέρες μετά τους θανάτους 48 γυναικών σε σύγκρουση ανάμεσα σε κρατούμενες σε φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα. Κατά τις αρχές, φυλακισμένες που ανήκαν στη «μάρα» (συμμορία) Μπάριο 18 εισέβαλαν σε πτέρυγα όπου βρίσκονταν αντίπαλες της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) κι άνοιξαν πυρ, προτού βάλουν φωτιά.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.