

Πιέσεις δέχονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων, παρά το ενθαρρυντικό δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρεται στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για τις πιο αδύναμες χώρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ αυτή την εβδομάδα, οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να υποστηρίξουν μια πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων εάν χρειαστεί, για την αντιμετώπιση του κόστους δανεισμού για κράτη μέλη, όπως η Ιταλία, που ξεφεύγει από τον έλεγχο, Όπως αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, η ΕΚΤ έχει επιπλέον 200 δισ. ευρώ, για να δαπανήσει για την αγορά χρέους των υπό πίεση κρατών-μελών τής ευρωζώνης στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς ομολόγων. Αυτά τα 200 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την προώθηση επανεπενδύσεων περιουσιακών στοιχείων που λήγουν σε έως και ένα έτος.
Ωστόσο, η προσδοκία για μία νέα παρέμβαση της ΕΚΤ δεν αποδεικνύεται ικανή να αντισταθμίσει τις επερχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.
Η PIMCO -από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ομολόγων στον κόσμο- σε ανάλυση της σήμερα εκτιμά ότι η ΕΚΤ εντός του έτους θ’ αυξήσει αθροιστικά το βασικό της επιτόκιο κατά 1,20%.
Όσον αφορά στην εγχώρια αγορά ομολόγων παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές.
Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 228 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 66 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,84% έναντι 1,29% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,55%.
Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0722 δολ. από το επίπεδο των 1,0712 δολ που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0726 δολ.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.