Ομόλογα: Πάνω από το 2% η απόδοση του 10ετούς

Αναστάτωση στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με τις χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ να εκτοξεύουν στα ύψη την απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, συμπαρασύροντας και τους ελληνικούς τίτλους. Πάνω από το φράγμα του 2% η απόδοση του 10ετούς.

Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στη 10ετία σημείωσε τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από το 1994, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, καθώς οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τρόμαξαν τις αγορές. Παρά τις φραστικές παρεμβάσεις των αξιωματούχων της ΕΚΤ, επιχειρώντας να περάσουν το μήνυμα ότι εάν χρειασθεί η κεντρική τράπεζα θα παρέμβει ώστε να συγκρατήσει την άνοδο των spreads, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διευρύνθηκες 16 μονάδες βάσης, στο -0,58%.

Σε κλοιό πιέσεων τα ιταλικά ομόλογα, στον απόηχο της δήλωσης Λαγκάρντ ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ «να κλείσει τα spreads», δήλωση που προκάλεσε έντονο σφυροκόπημα των τίτλων της περιφέρειας. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διευρύνθηκε 74 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, αν και σήμερα επέστρεψε στο 1,80%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ξεπέρασε το 2%, φθάνοντας στο 2,09%.

 

 

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα