Όμιλος Vivartia: Ενίσχυση τζίρου και EBITDA

Αύξηση 4,1% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Vivartia το 2018, φτάνοντας τα 606,6 εκατ. ευρώ έναντι 582,8 εκατ. ευρώ το 2017 με θετική συνεισφορά όλων των κλάδων δραστηριότητας του ομίλου. Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 4,8% και ανήλθαν σε 59,1 εκατ. ευρώ από 56,4 εκατ. ευρώ το 2017. Ο κλάδος γαλακτοκομικών και ο κλάδος κατεψυγμένων τροφίμων διατήρησαν τις ηγετικές τους θέσεις στις αγορές που δραστηριοποιούνται

. Επίσης, ο κλάδος εστίασης παρουσίασε σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών με αύξηση 9,8% και της λειτουργικής του κερδοφορίας κατά 20,6%, απόρροια της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα ταξιδιωτικών υπηρεσιών (αεροδρόμια, επιβατικά πλοία και σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών), ενώ συνεχίζεται η ανάπτυξη με νέα εμπορικά σήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ανοιχτές και κλειστές αγορές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, Παναγιώτης Θρουβάλας, σημείωσε ότι «το 2018 συνεχίστηκε η βελτίωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών τόσο της μητρικής εταιρείας όσο και των θυγατρικών», προσθέτοντας για τον Όμιλο Vivartia ότι το 2018 ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού του, εξασφαλίζοντας χρηματοοικονομική σταθερότητα για τον όμιλο μέχρι το 2024.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Αθανάσιος Παπανικολάου, σημείωσε ότι «η Vivartia διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και των κατεψυγμένων τροφίμων με τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ και της Μπάρμπα Στάθης αντίστοιχα.

Επίσης, ο κλάδος της εστίασης πέτυχε σημαντική ενίσχυση της παρουσίας του και κατ’ επέκταση των σημάτων Goody’s, Everest και Flocafé σε όλα τα δίκτυα που συνδέονται με τον τουρισμό (αεροδρόμια, Εθνικοί Οδοί και πλοία)».

Σχετικά Νέα