Όμιλος EFA GROUP: Διεθνές ενδιαφέρον στην DEFEA 2021 για τα καινούργια καινοτόμα συστήματα του ομίλου

Επιτυχής υπήρξε η συμμετοχή των εταιρειών του Ομίλου EFA GROUP, μέσα από 2 περίπτερα, στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην Αθήνα, στις 13 – 15 Ιουλίου 2021, στο Metropolitan Expo.

Στην DEFEA 2021 συμμετείχαν όλες οι εταιρείες του Ομίλου EFA GROUP, και συγκεκριμένα οι EFA VENTURES, THEON SENSORS, SCYTALYS, ES-SYSTEMS, αλλά και οι νέες συνεργαζόμενες εταιρείες, UCANDRONE, AETHER, GA AVIATION και DEFENDER που παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα, τις ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες τους κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Ενδεικτική της απήχησης, ως απόρροια της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού του Ομίλου EFA GROUP (υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος εξάγει σε πάνω από 55 χώρες), υπήρξε η επισκεψιμότητα που γνώρισαν τα περίπτερα των εταιριών του από πολλούς επισκέπτες, αλλά και από πολυάριθμες επίσημες αντιπροσωπείες χωρών όπως: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Γαλλία, Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Η.Π.Α. κλπ.

Στo πλαίσιo της DEFEA 2021 και κατά την τελευταία ημέρα της Έκθεσης, η συμμετοχή του Ομίλου EFA GROUP ολοκληρώθηκε με εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στις κεντρικές εγκαταστάσεις της THEON SENSORS στο Κορωπί. Πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες διευρυμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της THEON SENSORS, αλλά και να γνωρίσουν το νέο εργοστάσιό της, όμορο του κεντρικού κτιρίου της, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ., που εκτός από τη ΤΗΕΟΝ SENSORS θα φιλοξενεί πλέον την ES SYSTEMS και την UCANDRONE.

Όμιλος EFA GROUP: Διεθνές ενδιαφέρον στην DEFEA 2021 για τα καινούργια καινοτόμα συστήματα του ομίλου
Ο Νίκος Παπάτσας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP, δήλωσε: “Η παρουσία του Ομίλου EFA GROUP με όλες τις εταιρείες του στην DEFEA 2021, έδειξε για ακόμη μια φορά πως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία μπορεί να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας στο ελληνικό engineering και τη δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας. H Έκθεση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγέννηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει αμυντική τεχνολογία και καινοτομία και να αποτελεί δυναμικό εταίρο στις διεθνείς αγορές”.

Στην έκθεση η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης, με τους επισκέπτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κορυφαίο στον κόσμο δίκυαλο νυχτερινής παρατήρησης NYX που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ (USMC). Εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν στην έκθεση υπήρξε και το Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης που διαθέτει μειωμένο βάρος και διάσταση, χωρίς καμία αισθητή μείωση της απόδοσης. Υπενθυμίζεται ότι το Mikron 16 mm είναι το σύστημα που κέρδισε πρόσφατα τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό για κυάλια νυχτερινής παρατήρησης (Night Vision) που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Ευρώπη – για τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και του Βελγίου.

H εταιρεία παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά θερμικών Thermis MK2 με σημαντικά χαμηλότερο βάρος και μικρότερες διαστάσεις, με πολύ καλύτερη όμως απόδοση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει βιομηχανικό πρότυπο στα θερμικά, αντίστοιχο με το πρότυπο του NYX στα night vision. Μεγάλη έμφαση έδωσε η εταιρία στην παρουσίαση του νέου πολυφασματικού προγράμματος οδήγησης – λύσεις για πλατφόρμες. Τα συστήματα χρησιμοποιούν κανάλι ημέρας / νύχτας και θερμικό κανάλι για βελτιωμένες δυνατότητες οδήγησης, ενώ αποτελούν από τα πρώτα οπτικά συστήματα βασισμένα σε πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει η THEON στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα