Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε άδειο γήπεδο η Τελετή Άφιξης της Φλόγας

Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όπου από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Τόκιο, βρίσκεται από σήμερα (9/7) η Ολυμπιακή Φλόγα.

Η Τελετή Άφιξης έγινε σε άδειο γήπεδο, ένα 24ωρο μετά την απόφαση των ιαπωνικών Αρχών και των διοργανωτών για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στους περισσότερους χώρους, όπου θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Δύο εβδομάδες πριν από την Τελετή Εναρξης, η Φλόγα μεταφέρθηκε στη σκηνή με φανάρι και παραδόθηκε συμβολικά στην κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε.

Κατά την διάρκεια της Άφιξης της Φλόγας στο Τόκιο, πέντε τρομπετίστες έπαιξαν μια μελωδία, κάτω από ένα σκέπαστρο που τους προστάτευσε από τη σιγανή βροχή που έπεφτε, μπροστά στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιορισμένο αριθμό αξιωματούχων.

Οι εξέδρες, όμως, ήταν κενές στο γήπεδο του Komazawa Olympic Park, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, που είχε κατασκευασθεί για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.

«Χαίρομαι που καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με αυτήν την κληρονομιά, που δείχνουμε με υπερηφάνεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε η Κόικε, η οποία εμφανίσθηκε καταπονημένη μετά την πρόσφατη νοσηλεία της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα