

Ανακοίνωση σχετικά με τις επιδράσεις που έχει η πανδημία του COVID-19 στη διακίνηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο ΟΛΘ. Σύμφωνα με τον ΟΛΘ η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου για το μήνα Μάρτιο σημείωσε μείωση της τάξεως του 11% και 2.5% αντίστοιχα, σε σχέση με το Έτος 2019, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας. Τον Απρίλιο του τρέχοντος Έτους η διακίνηση από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Συμβατικό Λιμάνι αναμένεται να μειωθεί κατά 12% και 24% αντίστοιχα, συγκριτικά με το Έτος 2019.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΟΛΘ έχει ως εξής:
Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Η ΟΛΘ Α.Ε. θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει το Επενδυτικό Κοινό για τις επιδράσεις που έχει η εξάπλωση της πανδημίας, στη διακίνηση φορτίων μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται πως η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου για το μήνα Μάρτιο σημείωσε μείωση της τάξεως του 11% και 2.5% αντίστοιχα, σε σχέση με το Έτος 2019, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας. Τον Απρίλιο του τρέχοντος Έτους η διακίνηση από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Συμβατικό Λιμάνι αναμένεται να μειωθεί κατά 12% και 24% αντίστοιχα, συγκριτικά με το Έτος 2019.
Καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς το 2ο Τρίμηνο του 2020 και με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου το 2ο Τρίμηνο του 2020 αναμένεται να παρουσιάσει μείωση κατά 12% και 27% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του Έτους 2019.
Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για την παγκόσμια κοινότητα, η ΟΛΘ Α.Ε. θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με υπευθυνότητα και επίγνωση του ρόλου της, για την ομαλή λειτουργία του Λιμανιού και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπλέον, η Εταιρεία προέβη σε άμεσες και συνεχείς ενέργειες για την πρόληψη των κινδύνων της πανδημίας και τη διατήρηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα, με κύριο μέλημα την υγεία των εργαζομένων της, των εξωτερικών συνεργατών της και των συναλλασσόμενων με αυτή.
Σχετικά Νέα
Ανέκαμψε ο χρυσός μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο.
Το στοίχημα των επενδυτών στη Wall Street μετά το deal ΗΠΑ – Κίνας
Με ένα… ξέφρενο πάρτι υποδέχθηκαν οι παγκόσμιες αγορές το νέο μορατόριουμ 90 ημερών στους.
Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές για τέταρτη μέρα σερί
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στην πλειοψηφία τους, διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας μετά.
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.