ΟΛΘ: Επτά υποψήφιοι για την επέκταση της 6ης προβλήτας

Σύσσωμοι οι μεγάλοι όμιλοι υποδομών και κατασκευών της χώρας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου της 6ης προβλήτας- επέκτασης της λιμενικής υποδομής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου (προεπιλογής) του σχετικού διαγωνισμού.
Τα μεγάλα ελληνικά σχήματα κατεβαίνουν στη διεκδίκηση του έργου, είτε ανεξάρτητα, είτε κυρίως μέσω ισχυρών κοινοπραξιών με διεθνείς ισχυρούς «παίκτες».

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμενικά έργα της χώρας, ενώ η διαδικασία υποβολής των φακέλων για το 1ο Στάδιο – Προεπιλογή του Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να υποδέχεται πλοία μεγάλου βυθίσματος και χωρητικότητας, τύπου “Super Post New Panamax”, αναβαθμίζοντας τον ρόλο του στην ευρύτερη περιοχή.

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει ο OΛΘ, με βάση τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΘ ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα εξής κοινοπρακτικά σχήματα:

1. EIFAGGE – ΤΕΡΝΑ

2. ARCHIRODON

3. ΕΝΩΣΗ INTRAKAT – VITTADELLO – SALES

4. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ROVER MARITIME S.L. – ΧΔΚ Α.Ε.»

5. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΑΒΑΞ Α.Ε. – ETERMAR S.A. – NV BESIX SA»

6. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

7. ACCIONA CONSTRUCCION

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του 1ου τριμήνου του 2020, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την OΛΘ Α.Ε. να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για τη συμμετοχή τους στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού, που αφορά στην εκτέλεση του υπόψη Έργου».

Σχετικά Νέα