Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο – Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 ο έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στο αεροπλάνο Boeing 737 της Ryanair, από την Πολωνία, το οποίο νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (21/1) έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Όπως έγινε γνωστό δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός

Λίγο μετά τις 17:40 το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», αφού έφθασε στο αεροδρόμιο συνοδευμένο από ελληνικά F16.

Ακολούθησε έλεγχος για εκρηκτικά, αφού προηγουμένως, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) – Αθήνα, αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ελέγχθηκε από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ τα F-16 που το συνόδευαν επέστεψαν στη Ν. Αγχίαλο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το «Ελ. Βενιζέλος», η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό έλεγχο καθώς οι πιλότοι ανταποκρίνονταν στις εντολές των Αρχών.

Επρόκειτο για προγραμματισμένη πτήση, η οποία έδωσε σήμα για απειλή βόμβας είτε με τηλέφωνο στην εταιρεία ή το έγραψε κάποιος στο νετ.

Αμέσως, απογειώθηκαν Ουγγρικά μαχητικά που το έπιασαν στην Ουγγαρία και στη συνέχεια πάνω από Β. Μακεδονία το έπιασαν δύο ελληνικά F-16 από την 330 Μοίρα στην Αγχίαλο, τα οποία το συνοδεύουν αποφεύγοντας κατοικημένες περιοχές, πάνω από θαλάσσα.

Ακολούθησε πορεία προς το Ελ. Βενιζέλος, όπου απομονώθηκε, για να μπουν οι ειδικοί για έλεγχο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα