Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουριστικό πείραμα στην Ρόδο

«Από το βροχερό Άμστερνταμ καλύτερα στην Ρόδο». Με αυτό το σύνθημα οι 189 Ολλανδοί τουρίστες πέρασαν τις οκταήμερες διακοπές τους στο νησί των ιπποτών, παρ’ ότι δεν το είδαν. Για 399 €, κατ’ άτομο που κόστισε το πακέτο των διακοπών τους, δεν είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Οι επισκέπτες σίγουρα έφυγαν ικανοποιημένοι. Το ζήτημα είναι αν αυτό αρκεί για τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και τους τοπικούς φορείς.

Το πείραμα μια σκέψη του κλάδου, υλοποιήθηκε στην προσπάθεια να μην χαθεί άλλη μία σεζόν εξαιτίας της πανδημίας. Σε πειραματικό επίπεδο όλα λειτούργησαν άψογα και υπήρξε απόλυτη τήρηση των κανόνων. Είναι άγνωστο αν ο ασφυκτικός έλεγχος θα έχει εφαρμογή σε χιλιάδες επισκέπτες. Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf οι 188 (αρχικά ήταν 189) είναι τα ινδικά χοιρίδια ενός πειράματος που θα επαναληφθεί. Επίσης, αποκαλύπτει ότι παρά το απαγορευτικό εξόδου δυο τουρίστριες, η Sharon και η Marissa βγήκαν για φαγητό εκτός ξενοδοχείου την ημέρα της αφίξεως τους στο νησί. Το Σάββατο η ολλανδική εφημερίδα Noordhollands Dagblad έγραψε ότι οκτώ από τους ταξιδιώτες στην Ρόδο τέθηκαν σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο διοργανωτής του ταξιδιού Sunweb. Τέσσερις από αυτούς μπορεί να είχαν μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Το τεστ PCR της Παρασκευής δεν μπορούσε να δείξει με βεβαιότητα εάν ήταν θετικοί ή αρνητικοί και επρόκειτο να επανεξεταστούν το Σάββατο. Οι τέσσερις συγκάτοικοι παρέμειναν επίσης σε καραντίνα, ενώ για τους υπόλοιπους 184 το PCR ήταν αρνητικό. Στο επαναληπτικό τέστ το Σάββατο έληξε ο συναγερμός για τους τέσσερις που βγήκαν αρνητικοί στον ιό.

Το δοκιμαστικό ταξίδι έληξε την Δευτέρα στις 11 π.μ.. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα. Το πρωί, όλοι οι ταξιδιώτες υπεβλήθησαν σε ένα γρήγορο τέστ τέσσερις ώρες πριν από την αναχώρηση για την Ολλανδία. Ταξιδεύουν μόνο αν είναι αρνητικό, αλλά μετά την άφιξη τους στην Ολλανδία, τους περιμένει η υποχρεωτική καραντίνα. Το μοντέλο – πείραμα της Sunweb, θα επαναληφθεί στα Κανάρια νησιά.

Εν τω μεταξύ, ελπιδοφόρα ήχησε η ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της ρωσικής TUI, Taras Demura, σε συνάντηση που είχε με τον Χάρι Θεοχάρη στη Μόσχα, ότι η Ρωσία αναμένεται να στείλει περίπου 300.000 Ρώσους τουρίστες εάν τα ταξίδια επιτραπούν χωρίς περιορισμούς στα μέσα Μαΐου. Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού διευκρίνισε ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκέπτονται την χώρα χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν αναρρώσει από τον ιό ή να έχουν αρνητικό PCR τέστ, που πραγματοποιήθηκε το λιγότερο τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα