Μητσοτάκης-Ελπιδοφόρος: Προέχει η άρρηκτη σχέση Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε, προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή. «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ οι δίαυλοι των δύο πλευρών ήταν ακόμη ανοιχτοί και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ένα παρασκηνιακό μπρα ντε φερ, ώστε να βρεθούν ο τρόπος και ένας «ουδέτερος» τόπος για τη συνάντηση.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ουσιαστικά τη συνάντηση λέγοντας «νομίζω θα υπάρξει συνάντηση».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα