Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες της διήμερης ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας, της διήμερης κλειστής συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τον «οδικό χάρτη προς το συνέδριο».

Την πρώτη ημέρα της συνεδριάσης μίλησε σε ζωντανή μετάδοση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε για «την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά» αλλά και άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο το πρωί.

Την Κυριακή, στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου.

Το προσχέδιο της πολιτικής διακήρυξης, το οποίο έχει ετοιμάσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσιάστηκε από τον ίδιο την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σημερα Παρασκευή με κάποιες προσθήκες, προκειμένου να παρουσιαστεί και να εγκριθεί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Στη συνέχεια, η διακήρυξη θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ», το οποίο θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή το απόγευμα.

«Το βλέπουμε σαν ένα προσκλητήριο για την προσέλκυση νέων μελών», σημείωναν οι ίδιες πηγές. «Μετά το φεστιβάλ ξεκινά μια ευρύτατη τρίμηνη καμπάνια, που θα περιλαμβάνει ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει σε όσο περισσότερες μπορεί», προσθέτουν.

Τον οδικό χάρτη της ανασυγκρότησης συζητάει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει αναλυτικότερα το ρεπορτάζ του Σπ. Ραπανάκη στην Αυγή:

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 1.30 μ.μ., ξεκινούν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εγκρίνει το σχέδιο της πολιτικής διακήρυξης, το περιεχόμενο της οποίας συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η διακήρυξη, που θα παρουσιαστεί από τον Νάσο Ηλιόπουλο, αναμένεται να αποτελέσει ανοιχτό προσκλητήριο για την ένταξη νέων μελών, ένα κάλεσμα στον κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της καμπάνιας, όπως ανέφεραν κομματικές πηγές. Το τελικό κείμενο θα διαμορφωθεί έπειτα από τη συζήτηση στη Κεντρική Επιτροπή.

Την Κυριακή στο Φεστιβάλ της Νεολαίας η κορύφωση των διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο τριήμερο θα είναι πυκνό πολιτικά και οι διεργασίες στην αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Και μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να καλείται να επαναβεβαιώσει τον οδικό χάρτη στον δρόμο προς το συνέδριο που θα επικυρώσει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όλα τα βλέμματα θα είναι συγκεντρωμένα στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Κυριακής στο Φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινάει σήμερα.

Από το Άλσος Στρατού στο Γουδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της καμπάνιας. Σε μια ομιλία εν είδει μανιφέστου και προσκλητηρίου, ο Αλ. Τσίπρας θα περιγράψει το σχέδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, την ανάγκη μαζικοποίησης και αντιστοίχισής του με την εκλογική και κοινωνική του απήχηση. Θα μιλήσει για ένα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό και πράσινο κόμμα, με τους δημοκρατικούς πολίτες και τη νέα γενιά στο προσκήνιο. Εξάλλου, η επιλογή του Φεστιβάλ της Νεολαίας ως σημείο εκκίνησης μόνο συμπτωματική δεν είναι.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητήθηκε ξανά χθες στην Πολιτική Γραμματεία, η καμπάνια σε όλη τη χώρα θα έχει ως στόχο αφενός το βάθεμα της συζήτησης και την ιδεολογική πολιτική ζύμωση ενόψει του συνεδρίου και αφετέρου την ένταξη νέων μελών. Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναμένεται να οργανωθούν δεκάδες εκδηλώσεις, ομιλίες και ανοιχτές συνελεύσεις πανελλαδικά με παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλων των κεντρικών στελεχών του κόμματος και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η Πολιτική Γραμματεία, εκτός των άλλων, επαναβεβαίωσε τα έξι βήματα του οδικού χάρτη: την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να εγγράφονται νέα μέλη (με στελέχη του κόμματος να επισημαίνουν ότι όσοι εγγράφονται ηλεκτρονικά θα οφείλουν να παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως την κάρτα μέλους), τη συγκρότηση της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής ανασυγκρότησης ως το μεταβατικό σχήμα από το μέτωπο με την Προοδευτική Συμμαχία στο ενιαίο κόμμα. Η ενιαία αυτή κεντρική επιτροπή θα εκλέξει και γραμματεία για τον πιο αποτελεσματικό συντονισμό και την καθημερινή δουλειά. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις για προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενισχύει τον πράσινο προσανατολισμό του κόμματος.

Αλ. Χαρίτσης: “Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως η πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη στο πολιτικό φάσμα” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στο Κανάλι 1, επισημαίνοντας ότι “η σοβαρή δουλειά του κόμματος πρέπει να εντατικοποιηθεί”. “Εμείς θα απευθυνθούμε όχι μόνο σε όσες και όσους μας ψηφίσαν, άλλα σε όλους όσοι έχουν λόγο για το μέλλον της χώρας και ανησυχούν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ν.Δ.”, τα οποία “είναι άκρως ανησυχητικά’’, όπως είπε, ασκώντας παράλληλα κριτική και στο ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

“Η κυβέρνηση Ν.Δ. κρατάει εντελώς διαφορετική στάση σε μια σειρά από ζητήματα, κάτι που έκανε ως αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να εκλεγεί” συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, εξηγώντας: “Η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ακολούθησε μια καταστροφική ρητορική, άλλα τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών σε ζητήματα όπως το ‘Μακεδονικό’. Οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις, γιατί αν είχε στο μυαλό του ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα έπρεπε εξαρχής να τις είχε εκφράσει”.

Σχετικά Νέα