Όλο και πιο εξαντλητικά τα αεροπορικά ταξίδια! Τι φταίει;

Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά δρομολόγια ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη μπορεί σύντομα να δουν τις πτήσεις τους να διαρκούν… ακόμα περισσότερο, τις αφίξεις να καθυστερούν πιο συχνά αλλά και τα ήδη εξαντλητικά ταξίδια τους να γίνονται όλο και λιγότερο δυσάρεστα.

Η αιτία για όλα αυτά βρίσκεται στην κλιματική αλλαγή!

Ο Paul Williams, ερευνητικός επιστήμονας έκανε μία μελέτη σχετικά με τα αποτελέσματα της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και κατά πόσο αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει ενδεχομένως τα αεροπορικά ταξίδια.

Συγκεκριμένα μελέτησε την διαδρομή από το αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο στο JFK της Νέας Υόρκης (διαδρομή με πάνω από δύο εκατομμύρια επιβάτες ετησίως), και διαπίστωσε ότι οι ισχυροί άνεμοι που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα αεροσκάφη σε 2000 ώρες επιπλέον ετησίως.

Αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια δολάρια για το κόστος των καυσίμων πράγμα που θα σημάνει και μια ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες τέτοιες πτήσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις στις υπόλοιπες διαδρομές και να έχουμε συγκεντρωτικά ένα επιζήμιο αποτέλεσμα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και περιβαλλοντικό.

Οι άνθρωποι δυσαρεστούνται όταν αναγκάζονται να δαπανήσουν επιπλέον του αναμενόμενου χρόνο , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι όπως είναι τα υπερατλαντικά και ίσως αυτό να είναι ένα κίνητρο που θα συσπειρώσει όλο τον κόσμο για να αγωνιστεί για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Πηγή: mononews.gr

 

Σχετικά Νέα