ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για τους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων την Παρασκευή

Για «κρατική αναλγησία» και κυβέρνηση που «παίζει με την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕΕ, που ζητεί «τώρα ουσιαστικά μέτρα» για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Οργανώνει Ημέρα Δράσης για την Ειδική Αγωγή την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Αν. Τσόχα 15-17) στις 14:00, καθώς και τρίωρη στάση εργασίας, 11:00-14:00, για τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, «είναι απολύτως δίκαιη η οργή των συναδέλφων που εργάζονται στα ειδικά σχολεία για την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας.

Το υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και των μαθητών.

Η εξοργιστική αδιαφορία του έχει αφήσει παιδιά και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, απέναντι στην πανδημία.

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Το προσωπικό των ειδικών σχολείων είναι αυτό που έχει κρατήσει όρθια τα ειδικά σχολεία όλο αυτό το διάστημα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μαθητές που φοιτούν στην Ειδική Αγωγή έχουν ανάγκη το υποστηρικτικό πλαίσιο των ειδικών σχολείων, κάθε ώρα ή μέρα χαμένη μετρά πολλαπλάσια αρνητικά στα παιδιά με αναπηρία, τα πισωγυρίζει, και δύσκολα επανακτούν αυτά που έχουν κατακτήσει.

Γι’ αυτό, για έναν ολόκληρο χρόνο, από την εμφάνιση της πανδημίας, διεκδικούμε τους ασφαλείς όρους λειτουργίας των σχολείων μαζί με τους γονείς των ειδικών σχολείων, για να μείνουν ανοιχτά αλλά και ασφαλή για όλους.

Παρά τις αντιξοότητες, χωρίς καμία απολύτως στήριξη από την κυβέρνηση, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία Ειδικής Αγωγής συνεχίζουν όλο αυτό το διάστημα το επιστημονικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

Επιτέλους, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να αφήσει τα βδομαδιάτικα διαγγέλματα ρύθμισης της αγοράς και να ικανοποιήσει τα δίκαια και επιστημονικά αιτήματά μας για να μπορέσουμε, με ασφαλείς όρους να προσφέρουμε το επιστημονικό μας έργο» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

Ζητεί:

Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία.

Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

Να έχουν όλα τα σχολεία νοσηλευτή.

Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών.

Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνο.

Σε όσα σχολεία ειδικής αγωγής αναστέλλεται η λειτουργία τους ή κλείνουν τμήματα ή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα παρακολούθησης δια ζώσης των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζεται με την εφαρμογή όλων εκείνων των αναγκαίων επιστημονικών μεθόδων και τρόπων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ που έχουν στην ευθύνη τους σχολεία ειδικής αγωγής να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας τρίωρη συμπληρωματική στάση για τον πρωινό κύκλο της Παρασκευής.

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα