ΟΛΜΕ: Χάος στα σχολεία -Χωρίς μάσκες, καθαρίστριες & εκπαιδευτικούς

Κατάσταση χάους στα σχολεία περιγράφει σε ανακοίνωσή της οι ΟΛΜΕ. Όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές:

-Δεν εφοδιάστηκαν έγκαιρα τα σχολεία με μάσκες για τους μαθητές.

-Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόνοια για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών.

-Σε πολλούς Δήμους το προσωπικό καθαριότητας ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί.

-Τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ακόμη χιλιάδες.

-Δεν γίνεται καν λόγος για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Μάλιστα, προσθέτουν, ότι το μόνο που έκανε το υπουργείο ήταν οι εγκύκλιοι για την έναρξη μαθημάτων στις 8:15.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Η ΟΛΜΕ από νωρίς είχε καταγγείλει την απουσία στοιχειώδους προγραμματισμού, την παντελή έλλειψη σχεδιασμού. Και την αδιαφορία για την αντιμετώπιση μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα λίγες ώρες πριν από την υποδοχή των μαθητών στα σχολεία, η εκτίμησή μας αυτή επιβεβαιώνεται.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην μοναδική – στην πραγματικότητα- υποχρέωση που ανέλαβε. Και αυτή μάλιστα μέσα από τις παλινωδίες της Υπουργού, να εφοδιάσει δηλαδή έγκαιρα τα σχολεία με μάσκες για τους μαθητές.

Και ενώ καμία κυβερνητική πρόνοια δεν υπήρξε για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, ενώ σε πολλούς Δήμους το προσωπικό καθαριότητας ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ακόμη χιλιάδες, ενώ δεν γίνεται καν λόγος για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο με εγκύκλιό του την Παρασκευή (που σε πολλά σχολεία έφτασε μετά από τη λήξη του εργασιακού ωραρίου), ενημερώνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις 8.15!

Είναι μία ακόμη απόδειξη της απόστασης που χωρίζει τους ιθύνοντες του Υπουργείου από την εκπαιδευτική πραγματικότητα, της άγνοιάς τους για την καθημερινότητα του σχολείου.

Σε κάθε παρέμβασή του το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί αναστάτωση και σύγχυση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να σιωπούν και να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Σχετικά Νέα