

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, κόρη του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Ανγκόλας, υπεξαίρεσε 52 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική εταιρία πετρελαίου της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με την ολλανδική δικαιοσύνη.
Ειδικότερα η απόφαση, που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου αλλά δημοσιοποιήθηκε σήμερα, αναφέρει ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ανγκόλας στην Exem Energy BV που ανήκει στην Ιζαμπέλ ντος Σάντος και τον σύζυγό της.
Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά δικαστικών αποφάσεων σε βάρος της “πλουσιότερης γυναίκας της Αφρικής”, όπως την αποκαλούσαν κάποτε.
Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος κατηγορείται για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων δολαρίων από κρατικές εταιρείες στη διάρκεια των σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών που ο πατέρας της βρισκόταν στην εξουσία της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.
“Πολλά (νομικά) πρόσωπα συνεργάστηκαν… προκειμένου η Ιζαμπέλ ντος Σάντος να αποκτήσει με δόλο 52,6 εκατομμύρια ευρώ”, αναφέρει η δικαστική απόφαση, στην οποία επισημαίνεται ότι τα χρήματα διοχετεύθηκαν μέσω καταβολής μερισμάτων.
Η 50χρονη έχει αρνηθεί επανειλημμένως οποιαδήποτε αδικοπραγία, κάνοντας λόγο για πολιτικά υποκινούμενο “κυνήγι μαγισσών”.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να απελάσει στη Ρωσία μια ερευνήτρια του Χάρβαρντ
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να απελάσει στη χώρα καταγωγής της.
Κερδοφόρες πάνω από το 70% των κινεζικών εισηγμένων
Παρά την οικονομική αστάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εισηγμένες εταιρίες στα χρηματιστήρια της Κίνας.
Στα πρόθυρα λιμού η Γάζα – Αντιπαράθεση στον ΟΗΕ για την ευθύνη στην παροχή βοήθειας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεδρίασε κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών κρατών-μελών (Ελλάδα, Γαλλία, Ην..
Ντόναλντ Τραμπ: Θέλω να μιλήσω με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News,.