

Σε λίγα χρόνια,το φύλο των Ολλανδών πολιτών δεν θα αναγράφεται πλέον στο ολλανδικό δελτίο ταυτότητας καθώς το στοιχείο κρίνεται «άχρηστο» σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν.
Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο, η υπουργός κάνει γνωστή την πρόθεσή της να καταργήσει την αναγραφή του φύλου στα δελτία ταυτότητας από το 2024/2025. Συγκεκριμένα η Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν προτίθεται «να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού την άχρηστη αναγραφή του φύλου», που θα παραμείνει ωστόσο στα διαβατήρια, αφού είναι υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα μέλος με δελτίο ταυτότητας χωρίς αναγραφή του φύλου. Η γερμανική ταυτότητα δεν αναγράφει το φύλο», γράφει στην επιστολή της η υπουργός, η οποία υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα «να διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και να την ζουν με πλήρη ελευθερία και ασφάλεια».
«Είναι μία εξαιρετική είδηση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με αυτή την κατηγορία του φύλου στην ταυτότητά τους», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. «Είναι μία καλή είδηση για όποιον θεωρεί ότι αυτό που κρύβουν τα εσώρουχα δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση, ούτε τις αρχές», πρόσθεσαν.
Τέλος η Ολλανδία έχει επίσης κάνει από το 2018 ένα βήμα για να την αναγνώριση τρίτου φύλου, όταν ένας πολίτης που γεννήθηκε μεσοφυλικός (ίντερσεξ) δικαιώθηκε από την δικαιοσύνη, η οποία του αναγνώρισε το δικαίωμα να μην εγγραφεί ως άνδρας ή γυναίκα στο πιστοποιητικό γεννήσεως.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.