Ολλανδία: Συμφώνησε στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών συμφώνησε η Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Με αυτό τον τρόπο μπήκε ένα τέλος στην μακρόχρονη αντίθεση της χώρας στην ένταξη αυτή.

Μέχρι πρότινος η Χάγη διαφωνούσε να χορηγηθεί πρόσβαση στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, επικαλούμενη ανησυχίες για θέματα διαφθοράς και μετανάστευσης. Ωστόσο, το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βουλγαρία εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν ενισχύοντας τα σύνορά της και την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η ολλανδική κυβέρνηση «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βουλγαρία πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί για να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν» και ότι μπορεί επομένως «να δεχθεί μια απόφαση για την πλήρη ενσωμάτωση της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Ερικ βαν ντε Μπουργκ.

Η Αυστρία αντιτίθεται ακόμη στην υποψηφιότητα της Σόφιας να ενταχθεί στη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης στον κόσμο, αν και δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πρόθυμη να υποχωρήσει επιτρέποντας αεροπορικά ταξίδια με αντάλλαγμα την αυστηρότερη ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα