Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ για να διεκδικήσει τη θέση του Επιτρόπου της ΕΕ για το κλίμα

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα, ο υποψήφιος της χώρας για το χαρτοφυλάκιο της κλιματικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την παραίτηση του Φρανς Τίμερμανς την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον βασιλιά της Ολλανδίας.

ΟΤίμερμανς παραιτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στην Ολλανδία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε τον διορισμό του Χούκστρα ως Επιτρόπου, στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Χούκστρα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια δύσκολη ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα πρέπει να εξασφαλίσει θετική αξιολόγηση και να περάσει από μια ενδεχομένως δύσκολη ψηφοφορία για την εξασφάλιση της υποστήριξης της πλειοψηφίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

“Ήταν εξαιρετική τιμή να υπηρετήσω τη χώρα ως Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (…) Ως Επίτροπος της ΕΕ για τη δράση για το κλίμα θα αρχίσω να ετοιμάζομαι για την εργασία μου στις Βρυξέλλες”, ανέφερε ο Χούκστρα στη δήλωση παραίτησής του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα