Ολλανδία: Ο Φρανς Τίμερμανς κοινός υποψήφιος Εργατικών και Πρασίνων

Το Εργατικό Κόμμα και το κόμμα της Πράσινης Αριστεράς στην Ολλανδία πρότειναν τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς ως τον μοναδικό υποψήφιό τους ο οποίος θα ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου τους στις βουλευτικές εκλογές που προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα της Πράσινης Αριστεράς.

Τον Ιούλιο, ο Τίμερμανς εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός και είπε πως θα ήταν υποψήφιος επικεφαλής για να ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου.

Τα κόμματα έχουν τώρα περιθώριο μέχρι τις 22 Αυγούστου προκειμένου να ψηφίσουν για την υποψηφιότητά του.

Οι εκλογές ακολουθούν την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ο οποίος απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για περιορισμούς στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που εισέρχονται στη χώρα.

Αν τα κόμματα επιβεβαιώσουν την υποψηφιότητα του Τίμερμανς, θα πρέπει να εγκαταλείψει το αξίωμα που κατέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε τον Ιούλιο πως δεν θα απαιτείτο ο Τίμερμανς να παραιτηθεί αμέσως, εφόσον η υποψηφιότητά του “παραμένει υποθετική” μέχρις ότου τα κόμματα που την υποστηρίζουν επιβεβαιώσουν την επιλογή τους στα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα