Ολλανδία – Νότια Κορέα: Ενίσχυση συνεργασίας στον τομέα των ημιαγωγών και της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Η Ολλανδία και η Νότια Κορέα εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα των ημιαγωγών στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης», δήλωσε την Τετάρτη (13/12) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης, να αυξήσουν τη συνεργασία τους στις ψηφιακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης, των κινητών επικοινωνιών και της κβαντικής έρευνας.

Ο Ρούτε μίλησε μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ, κατά τη διάρκεια της διήμερης κρατικής επίσκεψής του.

Η συνάντησή τους έγινε μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Γιουν στην έδρα της εταιρείας κατασκευής μηχανημάτων, για τσιπ ημιαγωγών ASML.

«Οι χώρες μας πρόκειται τώρα να εντείνουν τη συνεργασία μας σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία και, επίσης, πιστεύω ότι είναι μια πραγματική κατάσταση αμοιβαίου κέρδους», δήλωσε ο Ρούτε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η νοτιοκορεατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας KHNP, υπέγραψε σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης, σχετικά με την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών σταθμών στην πόλη Borselle της νότιας Ολλανδίας.

Η αμερικανική εταιρεία Westinghouse και η γαλλική EDF, θα υπογράψουν σύντομα παρόμοιες συμβάσεις, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Στο Borselle, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και την ακτή της Βόρειας Θάλασσας, βρίσκεται ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας των Κάτω Χωρών.

«Η πυρηνική ενέργεια συμβάλλει προς ένα ενεργειακό σύστημα χωρίς CO2», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Rob Jetten.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προετοιμαζόμαστε για την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών σταθμών. Τα τρία μέρη που είναι επιλέξιμα για αυτή τη νέα κατασκευή θα πραγματοποιήσουν μελέτες τεχνικής σκοπιμότητας το επόμενο έτος».

Η επίσκεψη του Γιουν πραγματοποιείται λιγότερο από ένα μήνα αφότου συμφώνησε επίσης να οικοδομήσει ισχυρότερους εμπορικούς και αμυντικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα