

Ο Τιερί Μποντέ, ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος «Φόρουμ για τη Δημοκρατία» (Forum voor Democratie – FvD) δέχθηκε επίθεση σήμερα μέσα σε μπαρ, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.
Οακροδεξιός πολιτικός βρισκόταν σε μπαρ της πόλης Χρόνινγκεν όταν θαμώνας τον χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι. Ο Μποντέ γρονθοκόπησε τον δράστη, προτού φυγαδευτεί από τη συνοδεία του, σύμφωνα με βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα που επιτέθηκε στον ηγέτη του FvD.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος, ο Μποντέ διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Υποχρεώθηκε να ματαιώσει προγραμματισμένη για σήμερα εμφάνισή του.
Την επίθεση σε βάρος του Μποντέ καταδίκασε ως «απολύτως απαράδεκτη» ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο Μαρκ Ρούτε, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.
Τον προηγούμενο μήνα, ο Τιερί Μποντέ είχε δεχθεί χτύπημα με ομπρέλα στο πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.
Το ακροδεξιό κόμμα FvD, γνωστό για τις ευρωσκεπτικιστικές και αντιμεταναστευτικές θέσεις του, προβλέπεται να εξασφαλίσει 4-5 έδρες στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
Σχετικά Νέα
Την «πλήρη επανεκκίνηση» στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα χαιρετίζει ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα τη «μεγάλη πρόοδο» που σημειώθηκε στις.
Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.
Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας κατάπαυση του πυρός
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.
Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Μαΐου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και.