Ολλανδία: Απαγωγή του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε σχεδίαζε εγκληματική ομάδα

Την απαγωγή του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, σχεδίαζε η ομάδα που φέρεται να δολοφόνησε δημοσιογράφου στην Ολλανδία το 2021, αποκάλυψε μάρτυρας στην υπόθεση.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, γνωστός στους Ολλανδούς εισαγγελείς μόνο ως «5089», είπε ότι η ομάδα ήταν τόσο ισχυρή, που «θέλουν ακόμη και να απαγάγουν τον πρωθυπουργό», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της ολλανδικής εισαγγελικής υπηρεσίας του Άμστερνταμ.

Ο Πέτερ ντε Βρις, ένας βραβευμένος Ολλανδός δημοσιογράφος, δολοφονήθηκε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο του Άμστερνταμ τον Ιούλιο του 2021, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ολλανδία. Ο δημοσιογράφος δέχτηκε πυροβολισμούς λίγο μετά την αποχώρησή του από τα στούντιο του RTL TV, όπου εμφανιζόταν συχνά ως ειδικός αστυνομικός αναλυτής. Πέθανε στο νοσοκομείο εννέα μέρες αργότερα.

Ο Ντε Βρις είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου.

Η εφημερίδα Het Parool με έδρα το Άμστερνταμ ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τη συγκεκριμένη μαρτυρία σχετικά με πιθανή απειλή για τον απερχόμενο πρωθυπουργό Ρούτε.

Ο μάρτυρας έμαθε τις πληροφορίες από έναν 28χρονο γνωστό ως «Krystian M.», ο οποίος είναι ύποπτος για τον συντονισμό της φονικής επίθεσης εναντίον του de Vries και την καθοδήγηση των άλλων δραστών, ανέφερε η εισαγγελική υπηρεσία.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε τις συγκεκριμένη πληροφορία κατά τη διάρκεια ανάκρισης από τον ανακριτή τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με την εισαγγελική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα