

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».
Οκαγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε νωρίτερα απόψε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για τη βοήθεια που προσέφερε στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ τόνισε ότι η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύει πολύ έντονα ότι «σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».
Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο την Τουρκία. Σωστικά και τεχνικά συνεργεία βρίσκονται ήδη στα σημεία ή κατευθύνονται προς τις πληγείσες περιοχές, ανέφερε. Ο καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Συρίας, «καθώς εκεί είναι μεγάλη η ανάγκη». Τώρα, επισήμανε, αποδεικνύεται η ζωτική σημασία της διασυνοριακής πρόσβασης για την οποία επέμενε εδώ και χρόνια η Γερμανία.
Αναφερόμενος στο «κύμα συμπόνιας και διάθεσης για βοήθεια» που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στη γερμανική κοινωνία, ο κ. Σολτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες. «Εδώ φαίνεται και η στενή σχέση της κοινωνίας μας με τους πολίτες οι οποίοι έχουν συγγενείς ή φίλους στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε. «Είμαι όμως ευγνώμων και στους φίλους και τους εταίρους μας στην περιοχή. Ιδιαίτερα η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού και του τούρκου προέδρου δείχνει πολύ έντονα: Σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον», κατέληξε ο γερμανός καγκελάριος.
Η στάση της ελληνικής πλευράς σε αυτή την κρίση σχολιάζεται επίσης από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία σημειώνουν ότι η άμεση προσφορά βοήθειας από την Αθήνα έρχεται σε μια περίοδο τεταμένων διμερών σχέσεων, ενώ υπενθυμίζουν την «διπλωματία των σεισμών» των προηγούμενων χρόνων. Την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα εξέφρασε σε συνεντεύξεις του και ο πρέσβης της Τουρκίας στο Βερολίνο Αχμέτ Μπασάρ Σεν.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.