Όλ. Γεροβασίλη: Δόγμα «Νόμος και Τάξη», το τέλος ενός ακόμα μύθου της Ν.Δ.

Κύρια σημεία από την παρουσία της βουλευτού Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου
Στην παρουσία της στη συγκεκριμένη εκπομπή και καθώς η συζήτηση εστιάστηκε στο προσφυγικό ζήτημα η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα γινόταν κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε τους πρόσφυγες στη λογική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε όψιμα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πως το προσφυγικό έχει γεωπολιτική διάσταση. Όπως και το μεταναστευτικό, είναι ζητήματα σύνθετα που έχουν παγκόσμια και ευρωπαϊκή διάσταση και ήρθαν να μείνουν και αυτό το ξέρει τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη.

Υπογράμμισε πως, αν η Ελλάδα αποφασίσει να αντιμετωπίσει το ζήτημα ως διμερές μεταξύ αυτής και της Τουρκίας, θα κάνει μεγάλο λάθος αναφερόμενη στους πρόσφατους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αναφερόμενη στην κατάσταση στη Μόρια αποκάλυψε πως πριν από μερικούς μήνες ο αριθμός των ατόμων εκεί ανερχόταν σε 5.000. 1.500 άνθρωποι ήταν έτοιμοι να μετακινηθούν από τις αρχές Ιουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία καθυστέρησε. Επιπρόσθετα, την επόμενη ημέρα από την ανάληψη της εξουσίας, αποστράτευσε από την Ελληνική Αστυνομία τη μόνη γυναίκα αντιστράτηγο με την μεγαλύτερη γνώση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού σε όλη την Ευρώπη.

Στην κριτική για ελλιπή αξιοποίηση των κονδυλίων για το προσφυγικό, η βουλευτής απάντησε πως οι εγκρίσεις των κονδυλίων αντιστοιχούν σε βάθος χρόνου μέχρι το 2021 και πως τα ποσοστά απορρόφησης μέχρι το 2019 αντιστοιχούν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ελέγξει τις προσφυγικές ροές και ανέλαβε σημαντική δράση απέναντι σε κυκλώματα διακινητών. Τόνισε πως η χώρα μας οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με όρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Δεν είναι λύση η κατάργηση του δεύτερου βαθμού εκδίκασης, καθώς θα προκαλέσει δικαστικές εμπλοκές και ποινές που η χώρα μας αντιμετώπισε και στο παρελθόν.

Όταν η συζήτηση στράφηκε στα Εξάρχεια, η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε τη δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη ότι το ζήτημα θα λυνόταν μέσα σε ένα μήνα από την εκλογή του, καταδεικνύοντας πως η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά όταν κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ. Τα Εξάρχεια δεν υπήρξαν άβατο τα προηγούμενα χρόνια και απόδειξη ήταν οι επιχειρήσεις εξάρθρωσης μεγάλων συμμοριών παραεμπορίου και ναρκωτικών στα Εξάρχεια και την πλατεία, την ΑΣΟΕΕ και τις καταλήψεις. Αντίθετα, τόνισε πως η πρόσφατη επιχείρηση ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού και στην πραγματικότητα στράφηκε κατά της εκδήλωσης πολιτών ενάντια στα ναρκωτικά. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να απομακρυνθούν οι πολίτες και να επιστρέψουν οι έμποροι και οι διακινητές.

Σε ό,τι αφορά στις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, κατέδειξε το γεγονός πως κανείς δεν καταλόγισε ατομικές ευθύνες για τις όποιες συλλογικές πράξεις ή παραλείψεις. Όσον αφορά τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πόλο έκφρασης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Σχετικά Νέα