

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί στη Νέα Υόρκη και έθεσε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ ανησυχεί «για τις αναφορές για ειρηνικές διαδηλώσεις που αντιμετωπίζονται με υπερβολική χρήση βίας που οδηγεί σε δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Στέφαν Ντούρατζιτς.
«Καλούμε τις δυνάμεις ασφαλείας να μην προχωρούν σε χρήση περιττής ή δυσανάλογης βίας και απευθύνουμε έκκληση σε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση», πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.