ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το ρωσικό πλήγμα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη (9/7), κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Ισημερινού, της Σλοβενίας και των ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη (9/7), κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Ισημερινού, της Σλοβενίας και των ΗΠΑ, για να συζητήσει το ρωσικό πλήγμα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

«Θα καταγγείλουμε τη θρασύδειλη και φαύλη επίθεση της Ρωσίας στο νοσοκομείο» ανέφερε η Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, η εκπρόσωπος της Βρετανίας, σε μια ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Άντριι Κόστιν ανέφερε ότι συζήτησε την επίθεση αυτή με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν. «Στέλνουμε όλες τις πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις στο γραφείο του εισαγγελέα του ΔΠΔ» ανέφερε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εν μέρει το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα