

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη, μετά τον θάνατο 44 ανθρώπων από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών κοντά στην Τρίπολη.
Ένας διπλωμάτης ανέφερε ότι η συνεδρίαση αυτή θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα με πρωτοβουλία του Περού, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτόν τον μήνα.
Από τις αρχές Απριλίιου, αφότου ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για την ανακατάληψη της Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) του Φάγιεζ αλ Σάρατζ, το Συμβούλιο Ασφαλείας αδυνατεί να ψηφίσει μια απόφαση για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Οι διχογνωμίες στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας έχουν επικριθεί δριμύτατα από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Λιβύη, τον Γάσαν Σαλαμέ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλοκάρουν κάθε απόπειρα να τεθεί σε ψηφοφορία ένα βρετανικό ψήφισμα, μετά την προσέγγισή τους, τον Απρίλιο, με τον Χάφταρ. Είχε προηγηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.
«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν απόφαση», είπε ένας διπλωμάτης, που δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τα αμερικανικά κίνητρα. Άλλη πηγή είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί να περάσει ένα κείμενο που θα επικρίνει τον στρατάρχη Χάφταρ.
Σχετικά Νέα
Αποκαρδιωτικό θέαμα: «Στέγνωσαν» οι καταρράκτες της Βικτώρια λόγω της κλιματικής αλλαγής
Το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό και μαρτυρά με τον πλέον δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της.
Η Κομισιόν «ξεσκονίζει» την παράνομη συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης
Το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει κοινοποιηθεί στην Κομισιόν.
Έκτακτο: Απειλεί ο Tσαβούσογλου: Δε θέλουμε πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα…
Νέες δηλώσεις που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερα το κλίμα έκανε πριν από λίγο ο Τούρκος.
Ινδία: Έκαψαν ζωντανή 23χρονη θύμα βιασμού πριν από τη δίκη
Μια νεαρή, θύμα βιασμού, πέθανε σε νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί στο Νέο Δελχί, δύο.