

Η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε σήμερα σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν μετά από την κατάληξη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021, με πολλά από τα θύματα να έχουν σκοτωθεί από τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Μιλώντας στην μηνιαία σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, η Μισέλ Μπατσελέτ πρόσθεσε ότι περισσότερα από 50 άτομα με ύποπτους δεσμούς με την τζιχαντιστική οργάνωση ISIS-K (Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν) σκοτώθηκαν, με ορισμένους να βρίσκονται αποκεφαλισμένοι και τα πτώματά τους πεταμένα σε δημόσιους χώρους.
Οι ενέργειες των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έχουν περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών, είπε η Μπατσελέτ στην ίδια ομιλία. Ζήτησε να επιτρέπεται στις γυναίκες να «συμμετέχουν πλήρως» στη δημόσια ζωή.
Σχετικά Νέα
Πηγές Τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία.
Eurovision: Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ ξεσπά εναντίον της Μαρίνας Σάττι – «Ήταν ανάμεσα στους πιο αηδιαστικούς διαγωνιζόμενους»
H τραγουδίστρια Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024 περιγράφει την σκληρότητα που ισχυρίζεται πως.
Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία
Σε εκεχειρία 30 ημερών χωρίς όρους από τις 12 Μαΐου, συμφώνησαν σήμερα Σάββατο (10/5).
Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Να συνεχίσει ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητες του Πάπα Φραγκίσκου υποσχέθηκε ο Πάπας Λέων.