

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα από τη Μόσχα ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν το συντομότερο δυνατόν συνθήκες για μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία.
«Ενδιαφερόμαστε ιδιαιτέρως για να βρούμε τρόπους προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για αποτελεσματικό διάλογο, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ειρηνική λύση», δήλωσε ο Γκουτέρες σε συνάντησή με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ενώ η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «περίπλοκη, με διαφορετικές ερμηνείες για αυτό που συμβαίνει», είναι δυνατόν να έχουμε έναν «σοβαρό διάλογο για τον καλύτερο τρόπο για να ενεργήσουμε προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τα δεινά των ανθρώπων», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Γκουτέρες αναμένεται αργότερα να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
-
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.