ΟΗΕ: Πολλές παραβιάσεις στην Ουκρανία ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου

Η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε την Πέμπτη ότι χίλια πτώματα ανασύρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι πολλές από τις παραβιάσεις που επαληθεύουν οι ερευνητές του μετά τη ρωσική εισβολή μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

«Η κλίμακα των παράνομων δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων για συνοπτικές εκτελέσεις σε περιοχές στα βόρεια του Κιέβου, είναι συγκλονιστική», είπε η Μισέλ Μπασελέ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη μέσω βιντοκλήσης.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφασίσει την Πέμπτη εάν θα αναθέσει στους ανακριτές μια επίσημη έρευνα για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους και αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου ως “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για να αφοπλίσει τη χώρα και να την απαλλάξει από αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί αντιρωσικό εθνικισμό που υποκινείται από τη Δύση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα