ΟΗΕ: 39.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τις εχθροπραξίες στη Λιβύη

Σε σχεδόν 39.000 έχει ανέλθει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες που μαίνονται κοντά στην Τρίπολη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του ΟΗΕ έπειτα από αναφορές αδιάκριτων βομβαρδισμών σε περιοχές αμάχων στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «άμεσης και άνευ όρων πρόσβασης και εισόδου ανθρωπιστικών εταίρων των ΗΕ» σε κατοικημένες περιοχές όπου άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί, εξαιτίας των συγκρούσεων. «Ο ΟΗΕ υπενθυμίζει στα εμπλεκόμενα μέρη την ανάγκη προστασίας αμάχων», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως 655 πρόσφυγες έχουν εκκενώσει το κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών Κασρ Μπεν Γκασίρ στην νότια Τρίπολη.

Ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξακρίβωση του απολογισμού των άμαχων θυμάτων από τις ένοπλες μάχες, τόνισε ότι 3000 πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι σε κέντρα κράτησης γύρω από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 278 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ 1.332 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Σχετικά Νέα