

Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί συζήτησε για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ριαμπκόφ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι δυο πλευρές εξέτασαν κοινές ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και τη “μείωση των εντάσεων που πυροδότησαν τεχνητά και αδικαιολόγητα οι δυτικές χώρες”.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά του Ιράν και η απειλή για βομβαρδισμό των πυρηνικών του εγκαταστάσεων θα ήταν “παράνομες και απαράδεκτες” ενέργειες γιατί μπορεί να προκαλέσουν “ευρείας κλίμακας και μη αναστρέψιμες ραδιενεργές και ανθρωπιστικές συνέπειες” για τη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις για την ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου με στόχο την επίλυση των υφιστάμενων αντιφάσεων και την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.
Νωρίτερα φέτος, το Κρεμλίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, με το οποίο η Μόσχα υπέγραψε συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης τον Ιανουάριο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόρριψη από το Ιράν της διεξαγωγής απευθείας διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον, τόνισε στο NBC News το Σαββατοκύριακο ότι η Τεχεράνη μπορεί να αντιμετωπίσει βομβαρδισμούς και δευτερεύοντες δασμούς εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Σχετικά Νέα
Στέλεχος της Siemens επέβαινε στο ελικόπτερο που κατέπεσε στον ποταμό Χάντσον
Ο Αγουστίν Εσκόμπαρ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Siemens, η οποία έχει την έδρα της στη.
-
Η Χαμάς ζητά από την Βρετανία να αφαιρεθεί από τον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη Χαμάς ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών στη.
Ουκρανία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην περιφέρεια Ζιτόμιρ, δυτικά του Κιέβου
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν απόψε συνοικία της πόλης Οζέρνε στην περιφέρεια Ζιτόμιρ της.
Λιθουανία: 83χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8,5 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Λιθουανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν 83χρονο σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη, κρίνοντας τον ένοχο για κατασκοπεία.