Η διοίκηση της Εurobank ανεβάζει στα… ύψη τον πήχη των προβλέψεων και προσδοκιών για την κερδοφορία και τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας κατά την επόμενη τριετία, όμως αυτό το ελκυστικό πακέτο δεν… ξεπουλάει στο εξωτερικό. Διεθνείς οίκοι και φορείς δεν συμμερίζονται την άκρατη αισιοδοξία των διοικούντων της Eurobank και το αποτυπώνουν στις εκτιμήσεις τους για την μετοχή της τράπεζας, η οποία δεν αποτελεί την top επιλογή τους στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
Η μετοχή της Εurobank που αποτελεί τρόπον τινά και «βιτρίνα», είναι καλο-λουστραρισμένη, με το… αστραφτερό περιτύλιγμα της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών, όμως δεν πείθει τους… ειδικούς, τουλάχιστον στον βαθμό που θα προσδωκούσε η διοίκησή της. Προτείνεται ασφαλώς για αγορά, όπως και οι άλλες συστημικές τράπεζες, αλλά δεν πετυχαίνει να διακριθεί ως κορυφαία στις αναλύσεις-εκθέσεις των διεθνών οίκων.
Δεν είναι, μάλιστα, ούτε καν στην πρώτη τριάδα των πιο ελκυστικών επιλογών για τους ξένους επενδυτές, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της UBS. Όπως αναφέρει η ελβετική τράπεζα, η Εθνική είναι επί του παρόντος, η τράπεζα με τον μεγαλύτερο συνωστισμό μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, ακολουθούμενη από την Alpha Bank μετά από μια πρόσφατη μεγάλη αύξηση του αποκαλούμενου και… συνωστισμού των επενδυτών. Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει επίσης σχετικά υψηλά σ’ αυτόν τον δείκτη σ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Ουραγός, σύμφωνα με την UBS, σ΄ό,τι αφορά στην προσέλκυση-τοποθέτηση κεφαλαίων από επενδυτές-κυρίως ξένους αλλά και εγχώριους- είναι η Eurobank, για την οποία αναφέρει ότι «παρατηρούμε ότι η βαθμολογία της Eurobank συνέχισε να διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα γύρω στο μηδέν κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά πρόσφατα ανέκαμψε, καθώς η μετοχή αντέδρασε θετικά στην ανακοινωθείσα εξαγορά των υπόλοιπων μειοψηφιών της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η λιγότερο πολυπληθής μεταξύ των ελληνικών τραπεζών».
Σχετικά Νέα
-
Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της ALCO
Σημαντική πτώση καταγράφει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη παρά τον θόρυβο που προκάλεσε με.
-
Εισαγγελία Πρωτοδικών: Ποινική δίωξη στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες
Ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών στους.
-
Ενδιαφέρον από την αμερικανική Chevron για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
Η αμερικανική εταιρεία Chevron, δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των υδρογονανθράκων,.
-
Γκίλφοϊλ: Αγαπώ την Ελλάδα, είναι ευλογία και ευκαιρία ζωής που θα βρεθώ εκεί
Το ελληνοαμερικανικό λόμπι πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Δευτέρας εκδήλωση στο πολυτελές ξενοδοχείο St. Regis.