

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών σημείων του αεροδρομίου της Καμπούλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους, τέσσερις ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.
“Σήμερα, τρία σημαντικά μέρη του στρατιωτικού τμήματος του αεροδρομίου της Καμπουλ εκκενώθηκαν από τους Αμερικανούς και είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Εμιράτου”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Μπιλάλ Καρίμι. “Τώρα, απομένει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος” στα χέρια των Αμερικανών, πρόσθεσε.
Ένας δεύτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι το αεροδρόμιο ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν δεν ελέγχουν κανένα σημείο του στρατιωτικού τμήματος του αεροδρομίου, ούτε τις πύλες του.
Άλλος υψηλόβαθμος διοικητής των Ταλιμπάν είπε ότι οι δυνάμεις τους έχουν πάρει θέση στο αεροδρόμιο και είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, μόλις αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις. “Είναι απλώς θέμα λίγου ακόμη χρόνου”, σημείωσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.