

Μετά την ιστορική υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως κορωνίδα του κυβερνητικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και άλλες πρωτοβουλίες με ορίζοντα τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Από τις πρώτες ημέρες του 2024, στο πλαίσιο των αλλαγών με κοινωνικό πρόσημο που προωθούνται και έχουν στόχο την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η κυβέρνηση προώθησε και ψήφισε την επιστολική ψήφο, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλαγές στη Δικαιοσύνη (ποινικοί κώδικες και κώδικας ποινικής δικονομίας), αλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου, αλλαγές στην Υγεία (απογευματινά χειρουργεία) και βέβαια, την αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα.
Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης παραμένει η στήριξη των πολιτών και ιδίως των ευάλωτων στη μάχη κατά της ακρίβειας και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.
Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου έρχεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Οι αποφάσεις για το ύψος του, που αναμένεται να ξεπερνά τα 800 ευρώ, θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι στόχος είναι σταδιακά ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ μέχρι το 2027.
Προετοιμασία για τις ευρωεκλογές
Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή τον Κυρ. Μητσοτάκη, στον δρόμο για το 15ο Συνέδριο του κόμματος το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Επίσης, την άνοιξη θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη «γαλάζια» λίστα θα διαμορφώσουν στελέχη με ευθεία αναφορά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και ονόματα που συμβολίζουν την κεντρική επιλογή για διεύρυνση, σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία ο πρωθυπουργός έχει προσδώσει εθνικά χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Α.Τζιτζικώστας: Κοινό μας όραμα η Κ. Μακεδονία του 2030 – Στοίχημα το να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους
Το στοίχημα για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας περιέγραψε ο Eυρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών.
Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στη συνάντηση Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του
Λίγο πριν την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στη Villa Pampili στη.
Κ.Χατζηδάκης: 5 άξονες πρωτοβουλιών για την οδική ασφάλεια
Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,.
Χ.Δήμας: Τον Φεβρουάριο του 2026 το μετρό στην Καλαμαριά – Πάνω από το 20% η πρόοδος του Flyover
Τα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τον κομβικό ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας.