Οι προτάσεις του υπουργείου για τους εργαζόμενους της Thomas Cook στην Ελλάδα

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, είχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτιστικό Τομέα και τα ξενοδοχεία (ΠΟΕΕ) για τη στήριξη των εργαζομένων της Thomas Cook που έχασαν τη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι στα τέσσερα ξενοδοχεία της Thomas Cook διεκδικούν ένταξη στον ΟΑΕΔ, καταβολή των δεδουλευμένων τους και έκτακτο βοήθημα αντίστοιχο με αυτό που είχε χορηγηθεί στους απολυμένους της Ledra Marriott.

Στη συνάντηση η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας υποσχέθηκε την κατάρτιση ειδικού λογαριασμού για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της χρεοκοπίας της Thomas Cook, αλλά και μείωση των απαιτούμενων ημερών εργασίας από 100 σε 80 ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι αυτοί να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα ξενοδοχεία που λειτουργούσε η Thomas Cook, στα δύο ξενοδοχεία της Ρόδου οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, και η ΠΟΕΕ διεκδικεί την καταβολή των δεδουλευμένων και στα άλλα δύο ξενοδοχεία.

Αδιευκρίνιστος είναι προς το παρόν ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται, καθώς το ντόμινο παρενεργειών από την κήρυξη χρεοκοπίας του ταξιδιωτικού κολοσσού τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν αφορά μόνο το προσωπικό των συγκεκριμένων ξενοδοχείων, αλλά και δεκάδων άλλων σε προμηθευτές που θα θιγούν άμεσα από τη διακοπή των εργασιών.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Thomas Cook στην Ελλάδα θα σώσουν συνέντευξη Τύπου για να διατυπώσουν αναλυτικότερα τα αιτήματά τους.

 

Σχετικά Νέα