

Οι μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού είναι οι τρεις Ιεράρχες, οι οποίοι πρόκειται να διεκδικήσουν το χρίσμα του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, έπειτα από το πρώτο στάδιο της ψηφοφορίας των λαϊκών που διεξήχθη χθες στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Λεμεσού Αθανάσιος εξασφάλισε το 35.68% των ψήφων και την πρώτη θέση. Δεύτερος με ποσοστό 18.39% κατετάγη ο Πάφου Γεώργιος και τρίτος ο Ταμασού Ησαίας με 18.10%. Τέταρτος σε ψήφους είναι ο μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος με 14.79%, πέμπτος ο Μόρφου Νεόφυτος με 9.80% και έκτος ο Κυρηνείας Χρυσόστομος με 3.24%.
Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, οι τρεις πρώτοι Ιεράρχες που έχουν λάβει τη ψήφο του λαού θα αποτελέσουν και τους υποψήφιους για τον αρχιεπισκοπικό θώκο, αφού η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει ανάμεσα τους τον νέο αρχιεπίσκοπο.
Οπως δήλωσε ο μητροπολίτης Πάφου και τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου Γεώργιος, θα υπάρξει διάστημα τριών ημερών για ενδεχόμενη υποβολή ενστάσεων και την ερχόμενη Πέμπτη θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να επικυρώσει το Τριπρόσωπο, ορίζοντας ημέρα εκλογής του Αρχιεπισκόπου.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών Γιάννης Χαριλάου δήλωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 17.45 το απόγευμα (οι κάλπες έκλεισαν στις 18.00) διαμορφώθηκε στο 30.2% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Σχετικά Νέα
Χαμάς: Τις προσεχείς ημέρες η απελευθέρωση του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου – Ενημερώθηκε η οικογένειά του
Η οικογένεια του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ ενημερώθηκε για την απελευθέρωσή του, που αναμένεται.
Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ φέρεται να θέλει να επιστρέψει στο «παπικό διαμέρισμα»
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ φέρεται να επιθυμεί να.
Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Σιτσάνγκ της Κίνας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Σιτσάνγκ.
«Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτηρίζουν Αίγυπτος και Κατάρ την επικείμενη απελευθέρωση Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου από τη Χαμάς
Οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ χαιρέτισαν χθες Κυριακή την ανακοίνωση του παλαιστινιακού.