Η κατανάλωση προϊόντων σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το miso και το τόφου, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές.
Τα προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου, ισχυρίζεται ιαπωνική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ.
Στις χώρες της Άπω Ανατολής, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, καταναλώνονται ευρέως διάφοροι τύποι προϊόντων σόγιας, όπως το natto (ξερά σπυριά σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση με τον ζυμομύκητα Bacillus subtilis), το miso (πολτός σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση με τον ζυμομύκητα Aspergillus oryzae) και το γνωστό tofu (προϊόν από γάλα σόγιας). Κάποιοι τα αποκαλούν και «μισοχαλασμένα» τρόφιμα, των οποίων ο τρόπος παραγωγής συχνά προσομοιάζει του δικών μας τροφίμων ζύμωσης όπως ο τραχανάς.
Σχετικά Νέα
-
Το άγχος και η έλλειψη ύπνου “εξαφανίζουν” το χαμόγελο
Oταν το άγχος μας κατατρώει ή κοιμόμαστε άσχημα, μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και το.
-
Χ. Δημοσθενόπουλος: Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου 50% και με κάποιες μορφές καρκίνου
Η υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων από όλες τις ηλικιακές ομάδες μπορεί σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
-
Μαγιορκίνης για AstraZeneca: Κίνδυνος αντίστοιχος με του πνιγμού από φαγητό – Τι λέει για την απόσυρση του εμβολίου
«Εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιείται» δήλωσε για την παύση της παραγωγής του εμβολίου της.
-
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid, μετά την παραδοχή σπάνιας παρενέργειας
Το εμβόλιο Covid της AstraZeneca αποσύρεται παγκοσμίως, μήνες αφότου ο φαρμακευτικός κολοσσός παραδέχθηκε για.