Οι κινήσεις που κάνετε με το κινητό σας μαρτυρούν την προσωπικότητά σας

Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία, χρησιμοποίησαν τεχνολογία που είναι συνήθως ενσωματωμένη σε κινητά τηλέφωνα και μπορεί να προβλέψει την προσωπικότητά σας, αναλογικά με τις κινήσεις που κάνετε με αυτά. Η μελέτη της ομάδας «Προβλέψεις χαρακτηριστικών προσωπικότητας από την ένταση σωματικής δραστηριότητας» δημοσιεύθηκε στο περιοδικό IEEE Computer.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο RMIT της Αυστραλίας συνέλεξε δεδομένα από κινητά τηλέφωνα που είχαν επιταχυνσιόμετρα, τα οποία ανιχνεύουν τις κινήσεις των χρηστών με το κινητό τους.

Το Επιταχυνσιόμετρο είναι μια ηλεκτρομηχανική συσκευή που έχει την ικανότητα να μετρά δυνάμεις επιτάχυνσης. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να είναι στατικές, όπως είναι η επιτάχυνση της βαρύτητας, οι δυναμικές όταν προκαλούνται – προέρχονται από αλλαγές στην ταχύτητα η στην διεύθυνση της κίνησης (επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις, στροφές). Χρησιμοποιείται από πολυάριθμες εφαρμογές του κινητού μας, από τα παιχνίδια δράσης που παίζουμε στο κινητό μας μέχρι τις εφαρμογές που μετράνε τα βήματα και τις θερμίδες μας.

Σε προηγούμενες έρευνες, οι επιστήμονες μπορούσαν να προβλέψουν τους τύπους προσωπικότητας των χρηστών τηλεφώνου ανάλογα με τη συχνότητα και το εύρος των τηλεφωνικών κλήσεων ή των μηνυμάτων που έστελναν. Ωστόσο, τα δεδομένα που καταγράφουν τα επιταχυνσιόμετρα, κάνουν πιο ακριβείς προβλέψεις, σύμφωνα με την ομάδα.

«Δραστηριότητες όπως το πόσο γρήγορα ή πόσο συχνά περπατάμε με το κινητό στο χέρι ή πόσες τηλεφωνικές κλήσεις κάνουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορούν να καταγράψουν με ακρίβεια τον τύπο της προσωπικότητάς μας», εξηγεί η Φλόρα Σαλίμ, συγγραφέας της μελέτης. Επομένως, αποδεικνύεται ότι η σωματική δραστηριότητα συσχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Για την παρούσα έρευνα, η ομάδα επικεντρώθηκε στο λεγόμενο Big Five της εκάστοτε προσωπικότητας: εξωστρέφεια, οξύνοια πνεύματος, ευγένεια, συνείδηση ​​και νευρικότητα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι χρήστες που εντοπίστηκαν να κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις με το κινητό τους, έτειναν να είναι εσωστρεφείς, ενώ αντίθετα, όσοι έκαναν τυχαία μοτίβα ήταν εξωστρεφείς. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες που παρατηρήθηκαν ως πιο νευρωτικές – νευρικές και ευαίσθητες – έχουν την τάση να κινούνται τακτικά με τα τηλέφωνά τους στο χέρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμη, οι περισσότερο εφευρετικοί και περίεργοι άνθρωποι έτειναν να κάνουν και να λαμβάνουν λιγότερες τηλεφωνικές κλήσεις σε σύγκριση με άλλους. Τέλος, ακόμα ένα από τα αποτελέσματά τους ήταν ότι οι φιλικές και συμπονετικές γυναίκες έκαναν περισσότερες εξερχόμενες κλήσεις από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Οι ερευνητές λένε ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα μπορούσαν να έχουν διάφορες συνέπειες.

Η ομάδα θα συλλέξει στη συνέχεια δεδομένα από Αυστραλούς συμμετέχοντες για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της έρευνάς τους.

Πηγές: huffingtonpost.gr Newsweek, RMIT

Σχετικά Νέα