Οι Ισραηλινοί κατεδάφισαν διαμερίσματα οικογένειας Παλαιστινίων

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν τα ξημερώματα της Παρασκευής δύο διαμερίσματα που ανήκαν σε οικογένεια Παλαιστίνιου, που κατηγορείται ότι σκότωσε μια Ισραηλινή τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωσαν το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν τα διαμερίσματα της οικογένειας του Αραφάτ Ιρφάγια στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταστρέφοντας με τη βοήθεια εκσκαφέων τα δύο διαμερίσματα. Στη συνέχεια ξέσπασαν ταραχές μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστίνιων που είχαν μεταβεί στο σημείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Το πτώμα της 19χρονης Όρι Άνσμπαχερ εντοπίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου στη νότια Ιερουσαλήμ, μια περιοχή στα σύνορα με τη Δυτική Όχθη.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ο Αραφάτ Ιρφάγια, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την Άνσμπαχερ με «εθνικιστικά κίνητρα», που συνδέονται δηλαδή με το Μεσανατολικό, επεσήμανε η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο φόνος της νεαρής γυναίκας είχε προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατεδαφίζει τακτικά σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορούνται για αντι-ισραηλινές επιθέσεις. Η ισραηλινή κυβέρνηση υπερασπίζεται τις κατεδαφίσεις αυτές παρουσιάζοντάς τες ως αποτρεπτικό μέσο για άλλους επίδοξους δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών. Οι επικριτές της πρακτικής αυτής την καταγγέλλουν ως συλλογική τιμωρία που επηρεάζει τις οικογένειες που βρίσκονται στον δρόμο.

Σχετικά Νέα