

Οι ΗΠΑ επιθυμούν την ασφαλή απομάκρυνση των ασθενών από τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας και θα υποστήριζαν την εμπλοκή τρίτων σε τέτοιες επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως η Ουάσινγκτον δεν θα ήθελε να δει αμάχους και “σίγουρα όχι μωρά σε θερμοκοιτίδες” να εγκλωβίζονται σε διασταυρούμενα πυρά.
Ο Μάθιου Μίλερ συμπλήρωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με ανθρωπιστικές οργανώσεις και άλλους σχετικά με την πιθανότητα εκκένωσης των νοσοκομείων στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.
Σχετικά Νέα
Φιλιππίνες: Σεισμός 6,9 βαθμών στο νησί Μιντανάο
Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε νοτίως των Φιλιππίνων Δευτέρα πρωί (τοπική ώρα / βράδυ.
Ο Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 εν μέσω κρίσης για το ζήτημα του προϋπολογισμού
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ δεν θα μεταβεί πλέον αεροπορικώς στο Ντουμπάι για.
Διαχειρίστρια εταιρία: Δεν υπήρξε τραυματισμός ή ρύπανση μετά την επίθεση στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση μετά το περιστατικό με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Εκκληση Πάπα για νέα συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «οδυνηρή» την κατάρρευση της εκεχειρίας της Χαμάς με το Ισραήλ.