

Στο θέμα του ιρανικού τάνκερ το οποίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ με φερόμενο κατάπλου το λιμάνι της Καλαμάτας αναφέρθηκε ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το θέμα του Ιράν, Μπράιαν Χουκ.
“Παρακολουθούμε την πορεία του τάνκερ όπως και κάθε ιρανικού δεξαμενόπλοιου” είπε ο Χουκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
“Ασφαλώς, έχουμε προειδοποιήσει τα πληρώματα τέτοιων πλοίων να μην εργάζονται για τους σκοπούς των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Οποιοσδήποτε το κάνει θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπει η Αμερικανική νομοθεσία” πρόσθεσε ο Χουκ.
Τέλος, ο αμερικανός αξιωματούχος έβαλλε κατά της Ευρώπης γενικότερα λέγοντας ότι “έχει προϊστορία κακών συμφωνιών με το Ιράν το οποίο παίζει το παιχνίδι γάτα με το για να προωθήσει την εξτρεμιστική ατζέντα του”.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.
Ισόβια κάθειρξη για 23 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα στο Τέξας – Ο δράστης δήλωσε ένοχος «για να αποφύγει τη θανατική ποινή»
Ο δράστης της σφαγής του 2019 σε ένα σουπερμάρκετ της ισπανόφωνης κοινότητας του Ελ.