

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη κάλεσαν σήμερα να υπάρξουν περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις στις μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.
“Χρειάζεται πιο επείγουσα δράση για να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε περαιτέρω ανθρωπιστικές παύσεις ώστε να καταστεί αυτό δυνατό”, δήλωσαν οι ηγέτες της G7 σε κοινή δήλωση μετά την ψηφιακή τους σύνοδο κορυφής.
Οι ηγέτες κάλεσαν επίσης το Ιράν να απόσχει από την παροχή υποστήριξης στη Χαμάς καθώς και στους μαχητές της Χεζμπολάχ και στους αντάρτες Χούθι στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.